Visitor Centre

It is located in a small and remote Village in Patagonia. This climate-responsive building serves as a visitor welcome centre providing comprehensive information about the pre-Colombian cultures that inhabited the area many years ago. 

 

The brief is complex and provides a off the grid system as services are inexisting in the area. Its program involves a reception/information hall, public toilets, a supply store, an internet bar, a locker room for backpackers, meeting rooms, and offices for tour guides and drivers.

The diverse requirements provided by the Patagonia Council created a black canvas to create an environmentally friendly construction based on local resources such as local hardwood that will naturally age and salvaged stones resembling ancient construction systems.  

HITOS_1.jpg
 
Screen Shot 2020-07-04 at 6.40.15 pm.png
Screen Shot 2020-07-04 at 6.38.51 pm.png
 
Screen Shot 2020-07-04 at 6.39.12 pm.png
Screen Shot 2020-07-04 at 6.38.34 pm.png
Screen Shot 2020-07-04 at 6.39.03 pm.png